Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Η Ρόδος



Ρόδος, η κόρη του ήλιου, το νησί των Ιπποτών, η αρχόντισσα του Αιγαίου. Από τις υπέροχες διηγήσεις της ελληνικής μυθολογίας, μέχρι τα νεότερα ιστορικά χρόνια, είναι πάντα πρωταγωνίστρια. Με μια ιστορία αληθινή και παραμυθένια… ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει του είπε ότι η γη που θα αναδύονταν από τη θάλασσα θα ήταν δική του. Τότε αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της την έλουσε με τις ακτίνες του. Από τότε η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, το πιο φωτεινό και λαμπερό. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι η Ρόδος ήταν κόρη του Ήλιου και της νύμφη

3 σχόλια:

TINA είπε...

Ωραία! Αυτά που λες!!

Ανώνυμος είπε...

..., καλες τιμες (αναλογες των υπηρεσιων), θελει να μην βλεπουμε τον ξενο σαν εικοσαευρω, δεν ξερω αν συμφωνεις ,ειδα στο 4 κατι τυπους γραβατωμενους που εχουν σπουδασει τουριστικα στις Ελβετιες και συζητουσαν γιατι φθηνει ο τουρισμος και ειπαν επι λεξη οτι : κατι πρεπει να κανουμε για το φαγητο στα ξενοδοχεια.
Παραδεχομαστε οτι το φαγητο ειναι κακο στα ξενοδοχεια
Μηπως δεν επρεπε να εχουμε φτασει εδω?
3 ευρω coca-cola κουτακιστη Λινδο στη παραλια , δεν τολμησα να ρωτησω ποσο ειχε η μπυρα....
sorry αν σε κουρασα ,κατα τα αλλα ειναι πολυ ωραια η Ροδος και εχει πολλα να δεις ,και εχεις κανει πολυ καλη δουλεια στο blog σου , μπραβο.
Μανος , manosbak.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια ολα αλλα εχουμε προβλημα με τα σκουπιδια , πολυ σκουπιδι ρε παιδια, Αυγουστο στην Τσαμπικα και ειχε στη θαλασσα σερβιετες και πανες μωρων και αν πας και μια βολτα προς Λινδο κοιτα την Ροδου-Λινδου κατα μηκος του δρομου να δεις τι σκουπιδι εχει μαζεψει,δεν φτανει να ειναι ομορφο ενα μερος θελει ποιοτητα , στο χωρο ,στις υπηρεσιες , στα εστιατορια ,στις καφετεριες. στις παραλιες εχει κατι παλιοκαντινες ετοιμες να πεσουν , εντελως αποκρουστικες και πανακριβες, μην πετατε σκουπιδια γιατι δεν θα τα μαζεψει ΚΑΝΕΙΣ! Ουτε γοπα απο τσιγαρο.